2020/04/23

21/40 | evaTube #2 ezerarcú művészek


Szervusz, kedves Blog-Vándor!

A 40 napos blogolás projekt ötödik bejegyzésében (ITT) olyan youtuberekről írtam, akiket instagramon is aktívan követek, mivel fő profiljuk a festés / rajzolás, és nem csupán gyönyörködöm a műveikben, de sokat tanulok is Tőlük. Ma kiegészíteném ezt a listát három alkotóval, akik valamilyen oknál fogva nem fértek fel az előző listára, de olyan kreatív és izgalmas személyiségek, akiket - szerintem - érdemes követned, ha érdekel a képzőművészet.






Echo olyan csaj, akivel nagyon szívesen jóban lettem volna középiskolás koromban. Számtalanszor álmodoztam róla, milyen menő lenne egy hozzá hasonló barátnővel nyakunkba venni a várost vagy összeülni és kreatívkodni, miközben alaposan átbeszéljük a kedvenc sorozataink új részeit. Imádom, mennyire hű a kedvenc színskálájához (a piros-fekete és fekete-fehér kombinációs cuccok az én szívemhez is közel állnak), és bármiért kezd rajongani, seperc alatt meggyőz róla, hogy azért tényleg érdemes rajongani. Ráadásul tényleg ért az illusztrátori szakmához, de más kreatív tevékenységeket is szívesen kipróbál, ezért sosem tudni előre, milyen videóval lepi meg a követőit legközelebb, és a személyesebb hangvételű vlogjait is élvezet nézni. Egyedül azért maradt le az előző listáról, mert az a bejegyzés az alkotók instagramját hivatott reklámozni, Echo insta profilja viszont kevésbé adja vissza a munkásságát, mint a youtube fiókja.











Bármilyen, rajzolással kapcsolatos kifejezésre keresel rá youtube-on, ezer százalék, hogy rögtön Jazza egyik videójába ütközöl. E nélkül a kíváncsi, tréfás és merész ausztrál fickó nélkül a youtube kreatív oldala teljesen más közösség volna. Jazza igazi felfedező alkat, a változatosság megtestesülése; a fizikai eszközöktől a virtuális valóságig mindent kipróbált már, és még mindig nem fogyott ki az ötletekből. Emellett igazi egyéniség, ami nem hangzik túl "eredetien" egy egyéniségekkel teli médium kapcsán, de Jazza tényleg mindig meglep. Egészséges öniróniája nem engedi, hogy egy kiadós röhögés nélkül nézd végig a videóit, szakértelme viszont garantálja, hogy röhögés közben tanulsz is valamit. Mindig kíváncsian várom, mit próbál ki legközelebb, és milyen kontextusban prezentálja a közösségnek.











Kesh a leghagyományosabb alkotó a feliratkozásaim listáján. A legtöbb videója azzal foglalkozik, hogyan tudod beépíteni a rajzolást a hétköznapjaidba, hogyan fejlesztheted a saját stílusodat és hogyan tudod motiválni magad a nehéz időkben. Épp ebben az egyszerűségben rejlik a csatornája nagyszerűsége, a rajzstílusa pedig olyan életteli, színpompás és dinamikus, hogy bármelyik művét szívesen kiakasztanám a falamra, mert biztosan javítana az általános közérzetemen. Kesh az a motivációs tréner, akiből egy csepp is elég, hogy feltöltődj új kreatív energiával.









Te követsz művész youtubereket? Esetleg ismersz magyar alkotókat, akik jelen vannak youtube-on? Kérlek, ne tartsd magadban az ajánlásaidat - kreativitásból sosem elég!

Remélem, a mai listánk sem okozott csalódást. Köszönöm a látogatást, és további csodaszép napot kívánok Neked!


Bye.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése