2020/03/03

5/40 | Insta Galéria pt. 1: a youtuberek



Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Ma is megkíméllek a hosszas műelemzésektől, de ez nem jelenti azt, hogy ne ugranánk fejest magába a m ű v é s z e t b e. A WOMEN'S HISTORY MONTH alkalmából ugyanis hoztam egy kis ízelítőt kortárs művésznőkről, akiket aktívan követek, és akiknek az instagram oldaluk a kedvenc virtuális galériáim közé tartozik. Az első részben azt a négy nőt szeretném bemutatni Neked, akik a youtube felületén is aktívak. Íme!




EMILY ARTFUL


Instagram: @emilyartful
Youtube: @Emily Artful

Emily egy szókimondó, eszes anyuka, aki az elképzelhető legbrutálisabb megpróbáltatások után is képes talpra állni. Ez a nő mindent át- és túlélt, amit ember túlélhet, és őszintén vall a tapasztalatairól, miközben fekete humorérzéke is tündököl. Vízfestékkel készült, bizarrul gyönyörű képei mindig elvarázsolnak.










KASEY GOLDEN


Instagram: @kaseythegolden
Youtube: @Kasey Golden

Kasey teljesen más stílusú, de legalább olyan fanyar humorú ember, mint Emily. Imádom, hogy mennyire imád kísérletezni, tényleg bármiből képes műalkotást csinálni. Nem utolsó sorban a művészi stílusa is azonnal megragadja a figyelmet. Nem szokványos, és nagyon aranyos, mint maga Kasey.












LIZBETH R. JIMENEZ
a. k. a.
Mama Mushroom


Instagram: @mikaleeks @sacred_the_manga
Youtube: @My Mangaka LIFE

Természetesen kell a sorba egy mangaka is, különben nem eva blogján járnál! Hogy miért pont Lizbeth? Mert magával ragadó, cukkorsokk-veszélyes kisugárzásánál csak a rajzai és festményei bámulatosabbak.











RIN
a. k. a.
Drawing wiff Waffles


Instagram: @drawingwiffwaffles
Youtube: @DrawingWiffWaffles

Rin volt az első art-tuber, akit követni kezdtem. Inkább a közvetlen, kicsit bohókás személyisége ragadott meg, mint a rajzstílusa, de tény, hogy sokat tanultam tőle tudatos karakterdizájn terén. Szeretem követni az alkotási folyamatát a videóiban, érdekes hallani és látni, hogyan dolgozik mások agya rajzolás közben. A legérdekesebb videói azok, amikben valamilyen art boxot nyit ki, ami tele van meglepetés eszközökkel. Néha csak ámulok, mi mindent ki nem talál a csaj! Ezért hát Tőle képek helyett inkább egy ilyen videót hagyok itt Neked:




Ezzel el is köszönök mára. Jó éjt, szép álmokat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése