2019/11/26

zsákmány szemle | vörös pöttyös szeretetcsomag



Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Ritkán rendelek valamit közvetlenül a Könyvmolyképző kiadótól, de néha eljön a pillanat, amikor nem tudok ellenállni a mézesmadzagnak... így hát beszereztem legutóbbi meglepetésdobozukat, a vörös pöttyös szeretetcsomagot.


A dolog nagyon egyszerűen folyt le: egy kattintás árán elérhetővé vált egy kuponkód a facebook oldalukon, amit a legközelebbi rendelésemkor tudtam beváltani. Azonnal át is böngésztem a Hard Selection, vagyis a Sötét Örvény könyvkínálatukat, s mivel 2 könyv után már nem kell postaköltséget fizetni, kosárba dobtam a 2 legígéretesebb példányt. Ők voltak a Nincs mit irigyelnünk a világtól, valamint Az amerikai farkas.




- Rendeléseim -


BARBARA DEMICK: NINCS MIT IRIGYELNÜNK A VILÁGTÓL
Hétköznapi élet Észak-Koreában

Észak-Korea a világ egyik legelnyomóbb és legtitokzatosabb országa. A besúgást bátorítják, a média a kormány ellenőrzése alatt áll. Az Elfújta a szél veszélyes könyvnek számít, melyet száműztek a polcokról. Az 1990-es években éhínség söpört végig az országon. Milliók haltak éhen, de a rezsim továbbra is kezében tartja a hatalmat. Számos interjú segítségével Barbara Demick elsőként mutatta be, hogy milyen is az élet ebben a rendkívüli országban hat hétköznapi ember sorsán keresztül, akiknek a szívszorító körülmények ellenére sikerült túlélni a Kedves Vezető országát.



NATE BLAKESLEE: AZ AMERIKAI FARKAS

Magával ragadó történet Null-Hatos, a Yellowstone ünnepelt farkasának felemelkedéséről és uralkodásáról, valamint mindazokról, akik szerették és félték őt.

Mielőtt az ember vált a Föld urává, a farkasok uralkodtak. Ezek a fenséges teremtmények, melyek egykor Észak-Amerika minden részét meghódították, a kegyetlen vadászat következtében az 1920-as években szinte teljesen kipusztultak az Egyesült Államok területén. A természetvédők azonban az elmúlt évtizedekben visszatelepítették a farkast a Sziklás-hegységbe, szenvedélyes vitát robbantva ki, melynek tétje a Nyugat lelke.

Nate Blakeslee egy regényíró részletességével meséli el az egyik farkas, a legendás Null-Hatos történetét. A karizmatikus alfanőstény születésének évéről (2006) kapta a nevét. A szokatlanul erős, szürke bundás, szeme körül halvány ovális foltot viselő nőstény nyájas és könyörületes vezető, vad harcos és gondoskodó anya. A farkasmegfigyelők mind rajonganak érte, de különösen Rick McIntyre, az elismert természettudós kerül közel hozzá. A farkas amolyan ünnepelt sztárrá válik, és az egész világon lesznek követői.

Azonban miközben kölykeit neveli és a falkáját védelmezi, Null-Hatost minden oldalról veszély fenyegeti: vadászok, akik a farkasokkal versengenek a vapitikért; az állattartók, akiknek a haszonállatait veszélyeztetik a farkasok és akik jelentős politikai súllyal bírnak; valamint a Yellowstone más farkasai, akik meg akarják kaparintani a megdöbbentően szép Lamar-völgy feletti irányítást.

Ezek az erők csapnak össze újra és újra Az amerikai farkas című regényben, ebben a magával ragadó és generációkon átívelő hőstörténetben, mely tele van kemény küzdelemmel és hatalmas diadalokkal. A farkasokon keresztül bemutatja az amerikai Nyugaton zajló kulturális harcot, amit a fokozatosan eltűnő életmódjukhoz ragaszkodó vadászok és farmerek vívnak azokkal szemben, akik szeretnék helyreállítani az ország egyik legikonikusabb vidékét.




- Meglepetéseim -


Nem lepődtem meg rajta, hogy olyan regényt kaptam ki, ami még a várólistámon sem szerepel. Azon annál inkább, hogy milyen aranyos csomagolópapírt kaptam ajándékba! Egy óvodapedagógus palántának az ilyesmi megfizethetetlen kincs, rögtön be is indultak a kreatív-kerekek az agyamban. Hiszen egy csomagolópapír nem csak csomagolásra jó!

Az egyik jelenlegi szobatársamat szép gyerekkori emlékek fűzik a Heartland sorozathoz. Mondjuk Ő lovagolni is szeret, én meg eddig háromszor ültem lóháton, és egyszer sem jött be, emiatt az állatok iránti rokonszenvem sem erősödött meg. Amúgy is nyilvánvaló, hogy ezeket a regényeket nem 27 éves vénlányoknak találták ki...

Mindenesetre egyszer elolvasom ezt is, ha már ilyen rövidke, aztán legfeljebb továbbajándékozom a pécsi Csorba Győző Könyvtár által rendezett karácsonyi cipősdoboz akció keretein belül. Így mind jól jövünk ki a dologból.



LAUREN BROOK: HAZATÉRÉS
Heartland 1.


A Heartland farmot lovak számára alakították ki Virginia állam lankáin – ám sokkal több egyszerű lovas farmnál. Nincs még egy hozzá fogható hely: a múlt sebei itt begyógyulnak, és a rémült, bántalmazott lovak megtanulják, hogyan bízzanak ismét az emberekben.

Amióta csak az eszét tudja, Amynek Heartland volt az otthona. Itt figyelte, hogy az anyukája bizalommal és reménnyel tölti meg az egykor vad, rémült lovak szívét. És Amyben is megvan az anyukája képessége: a lovakra hangolódva megérti, mire van szükségük. Amikor egy tragikus baleset mindent megváltoztat, Amynek nem szabad szem elől veszítenie, amit az anyukája tanított neki – őszintén hinnie kell benne, hogy Heartland a csodák birodalma.



Köszönöm a figyelmedet, és csodás napot kívánok Neked!

Bye.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése