2020/04/01

13/40 | 2020. tavaszi kihívásajánló


Szervusz, kedves Blog-Vándor!


A tegnapi, nemzetközi olvasó maraton ajánlójával ellentétben ma kifejezetten olyan kihívásokat szedtem össze, amik a moly.hu felületén kerülnek megrendezésre, és maximum 3 olvasmánnyal teljesíthetőek. Azon belül is a tavaszra fókuszáló, és 2020. tavaszán lejáról kihívásokról lesz szó. Remélem, találsz valami fogadra valót!






ÉVSZAKOK - TAVASZ


Kihívásgazda: @Emília5
Kihívás ideje: 2020. március 1. - 2020. május 31.
Elolvasandó könyvek száma: 1 db.
Minimum hossz: 100 oldal.
Jelentkezni ITT tudsz.
Szabályok:

Célunk 5 idézet összegyűjtése a tavaszról. Ideális esetben az egész történet játszódhat tavasszal, de az is elég, ha csak megjelenik benne a tavasz időszaka. Az idézetek különböző módokon szólhatnak az évszakról, pl. jöhet a tavasz szó maga, vagy bármelyik tavaszi évszak említése, esetleg tavaszra jellemző időjárás leírása vagy tájleírás, vagy valamilyen tavaszi ünnep.

Várólistám:



FELIX SALTEN: BAMBI GYERMEKEI




Egyszer már félbehagytam a regényt, mert épp nem volt hozzá kedvem, de alapvetően szeretem Felix Salten érett meseregényeit. Mivel egy őzcsalád történetéről beszélünk, nyilván fel fog bukkanni a tavasz, mint fontos változások időszaka. Hogy lesz-e 5 idézetre való leírás is, azt még meglátjuk. Mindenesetre egy próbát megér.





TAVASZI MESEOLVASÁS


Kihívásgazda: @csakegyluca
Kihívás ideje: 2020. március 1. - 2020. május 31.
Elolvasandó könyvek száma: 3 db.
Minimum hossz: összeadva 100 oldal.
Jelentkezni ITT tudsz.
Szabályok:

Ebben a kihívásban a mesék, gyermekkönyvek, gyermek- és ifjúsági irodalmi művek kerülnek a középpontba. Ebből a kategóriából kell elolvasni minimum 3 könyvet úgy, hogy a 3 könyv oldalszáma összeadva minimum 100 oldalt tegyen ki. Ezen kívül plusz feladat, hogy egy tavaszias könyvjelzőt is készítsünk magunknak, amiről megosztunk egy képet a kihívásgazdával is.

Várólistám:



RAKOVSZKY ZSUZSA (szerk.): A MEGBABONÁZOTT PUDING




Ezt a gyűjteményt 2016 nyarán találtam egy fővárosi antikváriumban, és tipikusan azok közé a kötetek közé tartozik, amiket az ember megvesz, aztán porosodni hagy, hogy majd a zord napokban legyen valami rövid, jópofa olvasnivalója. Nos, most már elég zordak a napjaim ahhoz, hogy elő akarjam venni.



MICHAEL ENDE: MOMO




A távoktatás egyik előnye, hogy néhány kurzusunkat hosszabb beadandók írásával tudunk teljesíteni, avagy részben teljesíteni - ez helyettesíti a jelenléti követelményt. Ilyen például a német gyermek- és ifjúsági irodalmi kurzus, melynek kapcsán kaptunk egy listát pár íróról, akik közül egynek a munkásságát egy 5 oldalas (német nyelven írt) házidolgozatban kell bemutatnunk. Szerencsémre Michael Ende neve is szerepel azon a bizonyos listán, hát nem kétség, hogy még április elején ki fogom olvasni az egyetlen könyvét, ami még olvasatlanul hever a polcomon!



LÁZÁR ERVIN: SZEGÉNY DZSONI ÉS ÁRNIKA




Ifjabb koromban valamiért elkerülte a figyelmemet ez a meseregény, de amikor a minap unaloműzésként újrarendeztem a polcaimat, és ez is a kezembe került, rögtön tudtam, hogy szeretni fogjuk egymást. (Úgy legyen!)





TAVASZ MAGYAR ÍRÓKKAL


Kihívásgazda: @Mónika_Sándor
Kihívás ideje: 2020. március 1. - 2020. május 31.
Elolvasandó könyvek száma: 3 db.
Minimum hossz: 100 oldal.
Jelentkezni ITT tudsz.
Szabályok:

A beszélő cím magáért beszél: Mindegy, milyen műfajba tartoznak, a lényeg, hogy 3 könyvet olvassunk el és értékeljünk a moly.hu felületén. Mindegy, milyen korban élt az író, a lényeg, hogy magyar legyen mindhárom könyv esetén. A 3 könyv külön-külön el kell érje a minimum 100 oldalt, és egyik sem lehet újraolvasás. Plusz feladat teljesíteni a következő 2 feltétel közül minimum az egyiket: 1) egy idézetet hozni valamelyik olvasmányból, melyben megjelenik a tavasz, vagy 2) egy idézetet hozni, melyből kiderül, hogy a cselekmény a történelmi Magyarországon játszódik.

Várólistám:



SZLUKOVÉNYI KATALIN (szerk.): MAGYAR MESÉK LÁZADÓ LÁNYOKNAK




Ennél magyarabb magyarok által írt könyvet keresve sem találnál a polcomon. Ráadásul amúgy is szerepelt a WOMEN'S HISTORY MONTH várólistámon (ITT), szóval ha minden igaz, már ki is olvastam... vagy legalábbis elkezdtem.



JUHÁSZ ROLAND: KORCSOK




Szegénykémet valamikor az országos kényszerpihenő beállta előtt kölcsönöztem ki, és azóta is vár a sorára. Beleolvasni beleolvastam, és elég izgalmasnak tűnik. Amúgy is kutyamániás vagyok - és valóban, ezt már mániának lehet és kell nevezni -, szóval egy disztópikus világ, ahol a kutyák főszerepet kapnak, duplán közel áll az érdeklődési körömhöz. Essünk neki!



MOSKÁT ANITA: IRHA ÉS BŐR




Ezt a könyvet tavaly a születésnapomra vettem magamnak, és megfogadtam, hogy még a következő születésnapom előtt ki is olvasom. Mit ne mondjak, szorít az idő... de jó előérzettel állok neki.





DISZTÓPIÁS TAVASZ


Kihívásgazda: @Ildikó_Nagy_2
Kihívás ideje: 2020. március 1. - 2020. május 31.
Elolvasandó könyvek száma: 3 db.
Minimum hossz: -
Jelentkezni ITT tudsz.
Szabályok:

Az elolvasott könyvek adatlapján szerepelnie kell a disztópia vagy posztapokaliptikus címkének. Plusz feltétel, hogy a borítójuk valamilyen formában emlékeztessen a tavaszra. Mivel ez egy disztópiánál elég fifikás feladat, nagyon minimális dolgok is érnek, pl. a borító zöld színű, szerepel rajta valamilyen növény stb. Emellett egy tavasszal kapcsolatos idézetet is kell keresni valamelyik olvasmányunkban. A könyveket szövegesen is értékeljük, az újraolvasások itt sem érnek.

Várólistám:

Ez elég nagy kakukktojás, mivel alig akad könyvem, ami megfelelne az összes kritériumnak. Egy-kettő talán akad, de három? Áh...! Mégsem akartam kihagyni a felsorolásból a kihívást, mert alapvetően jó murinak tűnik.



Remélem, kedved szottyan csatlakozni valamelyikhez (vagy az összeshez). Ha már be vagyunk zárva, legalább a virtuális közösségünk virágozzon, nemde?

Köszönöm a látogatást, csodás napot kívánok Neked!


Bye.


... s ha röhögcsélni támad kedved, ilyen is létezik...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése