2018/04/11

szociális szerda | mágikus read-a-thon



Szervusz, kedves Blog-Vándor!

Április számomra a meglepően izgalmas maratonok hónapjává vált. Egyrészt itt van Arwen Riordan-a-thonja, amit ITT is említettem, valamint a Harryx játékon belül is hamarosan kezdődik egy különleges olvasói kihívás, most pedig ez: Réta blogján rátaláltam az O.W.L.s alias Ordinary Wizarding Levels alias Rendes Bűbájos Fokozat elérését megcélzó kihívásra.



Íme az olvasói maraton kieszelőjének videója:


A fokozatok és tantárgyak pontos leírásáért látogass el Réta bejegyzéséhez ITT!

Dióhéjban: Április 2-a és 29-e között el kell olvasni minimum 2 könyvet, mindegyiket egy tetszőleges Roxfort tantárgyhoz társítva. Ezzel már elfogadható érdemjegyet kapsz, a magasabb elismrésért persze többet kell gürizni: 3 kihívás teljesítése esetén várakozáson felülinek tekintik a teljesítményedet, 5+ olvasmány után pedig kiváló érdemjegy jár. Büszke Hollóhátasként természetesen álmomban sem adnám alább 5 kihívás teljesítésénél... de térjünk is rá a kiszemeltjeimre.


#1 Rúnaismeret:
olvass el egy könyvet, aminek jelkép / szimbólum található a borítóján!


RICK RIORDAN: A TITÁN ÁTKA

Ez az utolsó Riordan-a-thonos olvasmány, amit tervbe vettem áprilisra. Természetesen a tervek gyakran módosulnak -- ez esetben ahogy haladok a történettel, folyamatosan nő a kíváncsiságom és a várólistám, ugyanakkor ezernyi más teendőm mellett nem lehetek túl mohó, szóval maradjunk annyiban, hogy ha több nem is férne bele, ezt még feltétlenül befejezem. Már csak Poszeidón csábító szimbóluma miatt is, ami a könyvtári példányomon virít.



#2 Legendás lények gondozása:
olvass el egy könyvet, ami mágikus teremtményt tartalmaz
vagy
mágikus teremtmény látható a borítóján!


C. S. LEWIS: A VÉGSŐ ÜTKÖZET

Bizony eléggé elszaladt az idő a januári fantasy hullám bejelentésem óta... annyira, hogy már csak egy rész vár olvasatlanul a Narnia Krónikáiból. Félek is tőle egy kicsit, mert körülbelül tisztában vagyok vele, mi történik benne, és eléggé felmegy bennem a pumpa, ha rá gondolok. De minek halogassam tovább? A gyantát is jobb egy határozott, gyors mozdulattal lerántani, ez sem lehet fájdalmasabb.



#3 Sötét varázslatok kivédése:
olvass el egy könyvet, amiben szerepel egy titkos társaság / klub!


BÖSZÖRMÉNYI GYULA: 6... 5... 4...

A Rémálom sorozat első kötete azonnal magával ragadott. Leginkább egy ifjúsági fantasy beütésű pszichológiai thrillernek mondanám -- és mindenképp többre van szüksége hollófekete lelkecskémnek a boldogsághoz. Éljen a gruftik titkos társasága!



#4 Mugliismeret:
olvass el egy mugli ismeretterjesztő (non-fiction) könyvet!


TERRY GILLIAM: GILLIAMESQUE

Az önéletrajzok még simán beletartoznak a non-fiction keretébe, bár Terry Gilliamnél fene se tudja... azért remélem, elfogadják majd a vizsgabiztosok.



#5 Bűbájtan:
olvass el egy fantasyt!

Hogy ehhez a ponthoz mit hozok majd, az még számomra is meglepetés lesz. Tervezek ugyanis egy -- jujj, alig merem leírni -- videót, amolyan zsákbamacska szerű témával: bedobálok egy csomó címet egy kalapba, azt' meglátjuk, mit dob a gép.

Addig is köszönöm, hogy ismét meglátogattál, szeretettel várlak IDE meg ODA is.

Bye.





2 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon aranyos. :D Miket ki nem találnak! :) A muglis ötlet igencsak megtetszett. :D A zenének meg jó lesz esti muzsikának. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látod, látod, ezért rajongok a könyves videókért: fantáziadúsak, változatosak és mindenki talál magának valót ^_^ Már csak azért is próbálgatnám magam e téren, hogy lendületbe hozzam a sötétben bujkáló kreativitásomat :D

      Törlés