2017/10/30

WHYT #7 | borzalmas konyhai kalandok

Szervusz, kedves Blog-Vándor!

Édesapám ismét hazatért Németországból, és ezúttal nagyon kellemes meglepetéseket is hozott magával. Többek között például egy őszies témákat boncolgató magazint, melynek honlapján számos receptet találtam egy gyomorforgató halloweeni lakomához. Négyet bátorkodtam lefordítani Neked, hátha megéheztél a sok rémtörténetes blogbejegyzés bújása közben (az illusztrációként szolgáló képeket szintén a fent említett honlapról csórtam).




#1 főfogás: Kukacos saláta


hozzávalók 4 főre:
  • 500 g spaghetti tészta
  • 8 zöld olívabogyó
  • 8 fekete olívabogyó
  • 250 g mini mozzarellagolyók
  • 150 g cseresznyeparadicsom
  • 6 evőkanál ketchup
  • 2-3 evőkanál balzsamecet
  • 1-2 evőkanál szójaszósz
  • só, frissen darált bors, csilipor, cukor
elkészítés:
  1. Megfőzzük a spaghettit, leöblítjük hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze a tészta, majd hagyjuk kihűlni. Az olajbogyókat apró karikákra szeleteljük, a mozzarellát hagyjuk száradni.
  2. A cseresznyeparadicsomokat mosás után félbe vágjuk. Az ecetet, szójaszószt és a ketchupot összekeverjük, ízlés szerint meghintjük sóval, borssal, csiliporral és cukorral, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
  3. A salátát úgy tálaljuk, mintha a kis tésztakukacok meg akarnának szökni a táljukból.

#2 desszert: Csokoládé denevérek


hozzávalók 6 adaghoz:
  • 6 mogyorókrémes jégcsokoládé praliné
  • 6 Oreo keksz
  • csepp formájú tortabevonó
elkészítés:
  1. Az első 3 Oreo kekszet elvágjuk középen, aztán elfelezzük őket, majd szárnyakként a pralinékra ragasztjuk a fehér krémjük segítségével.
  2. A többi 3 Oreo kekszet is elfelezzük, majd egy almamagozóval 12 kis kört vájunk ki belőlük. Minden denevérre 2 kört rögzítünk úgy, hogy felmelegített tortabevonó cseppeket használjuk ragasztóként.
  3. Végül elfelezünk 6 tortabevonó cseppet, amiket pupillákként rögzítünk a denevérszemeken.

#3 édes ital: Boohoo-Shake


hozzávalók 6 pohárhoz:
  • 40 ml méz
  • 60 g étcsokoládédara
  • 150 ml tejszín (30%os zsírtartalom)
  • 30 g cukor
  • 300 g vaníliafagylalt
  • 900 g tej (1,5%os zsírtartalom)
elkészítés:
  1. Kartonból kivágjuk a szellemszájakat és -szemeket, majd rögzítjük a 6 poháron. Beleöntjük a mézet egy tányérba, a csokoládédarát pedig egy másik tálkába szórjuk. A poharak peremét előbb a mézbe, majd a darába mártjuk, aztán 20 percig fejtetőn hagyjuk hűlni őket a hűtőben.
  2. A tejszínt a cukorral keményre verjük. Konyhaeszközzel, nem ököllel.
  3. A fagylaltot a tejjel krémesre mixeljük, majd a poharakba öntjük. Tetejére mehet a tejszín és ízlés szerint egyéb dekoráció. Szívószállal tálaljuk.

#4 alkoholos ital: Bloody Mary


hozzávalók 1 főre:
  • 5 cl vodka
  • 12 cl paradicsomlé
  • 1 cl friss citromlé
  • Tabasco szósz,  Worcester szósz, bors, zellersó, jégkockák
elkészítés:
  1. Néhány jégdarabot a long drink pohárba dobunk, majd feltöltjük a vodkával, paradicsomlével és citromlével.
  2. Ízlés szerint hozzáadunk a sóból, borsból és a szószokból.
  3. Végül lentről felfelé haladva, spirálos mozdulatokkal óvatosan összekeverjük.

Ha időközben jól belakmároztál, hadd ajánljak még több bújnivaló blogot, hiszen a WHYT projekt résztvevői még mindig fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy emlékezetessé tegyék a várva-várt őszi szünetet:


Adri       Annie       Arwen

Bibliofilblog       Christine

Csakegyolvasólány       Dorka

Everglow       Gergő

Lillsz       Missreaders

Neelah       Noémi

Plüsskaméleon       Vivian


Mit gondolsz, Te kipróbálnád a mai fogásokat, vagy esetleg ismersz más gusztusos harapnivalót, amivel a frászt hozhatjuk az éhes vendégekre? Ha igen, ne félj megosztani a tapasztalataidat hozzászólásban, vagy itt, vagy a csevegőben.
Köszönöm, hogy ismét meglátogattál, és ne aggódj: holnaptól visszatérek a konyhából a könyvespolcomhoz, pontosabban egy számomra nagyon különleges képregényről fogok beszámolni Neked.


Bye-bye.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése