2016/11/06

életjel | régi rajzok

CSIPKEFÜST
Szervusz, kedves Blog-Vándor!

Már nagyon hiányzik a blogolás, de mostanság sajna több, időigényes (egyetemi és privát) projekten ügyködök, szóval az értelmes bejegyzések még váratnak magukra. Hogy addig se unatkozzunk, előkapartam néhány korai rajzomat a legelső számítógépem legsötétebb bugyraiból. A különböző korszakokról is mesélek egy kicsit, és ha nagyobb méretben szeretnéd látni ezeket a fura figurákat, nyugodtan kattints a képekre. Egyik sem harap... ha jó kedve van.




2009-2010.: körvonalak

Egy időben meg voltam róla győződve, hogy nekem tetoválóművésszé kell válnom, hehe. Ekkortájt kezdtem komolyan venni a firkálást, és órákig el tudtam szórakozni egy tűfilccel anélkül, hogy előre sejtettem volna, mi kerül a papírra.

A HENTES BIKÁJA
LÁBFETISIZMUS


2010-2011.: a Kíra Krónikák




Kamaszként nagyon érdekelt a ruha- illetve jelmeztervezés, ezért kitaláltam Kíra karakterét, hogy legyen kit felöltöztetni. Magától értetődik, hogy a hölgyike egy idő után külön háttértörténetet követelt magának: Kíra ugyanis vérbeli díva, énekes- és színésznő, így nem csoda, ha irtózik a szokványos megjelenéstől. A jobb szélső képen hűséges divattervezője, Nana-Lynn látható, itt pedig magam sem tudom, mi történt - egy Viszket névre hallgató szarvas elrabolta Kíra fejét...



2011. tavasz-nyár: melléklet

PÉNELOPÉ



Akkoriban menthetetlenül rákattantam a
pszichedelikus-horrorisztikus novellák
írására, néhányhoz illusztráció is készült.





MUTED IRONY
PILLANGÓHAJSZA
BOR ÉS KÁVÉ

2013. december: demon-feeding ladies

Minden karácsonykor kitalálok egy témát, ami alapján elkészítem az ajándék rajzokat a közeli családtagjaimnak. 2013-ban például ezeket a démon-etető lányokat alkottam.
JÁDE
NIXE
NOIRE




2013-napjainkig: vázlatfüzet

Ha nincs kedvem komolyabban dolgozni, mégis firkálni szeretnék valamit, előveszem ezt a füzetet, és kiadom magamból az aktuális salakot.

 




2014: rövid kitérő

Néhány hónapig részt vettem egy mini rajztanfolyamon, ebből a korszakból ez a kép a kedvencem (hogy legyen már valami színes is a mixben).

VARIÁCIÓK EGY PATTOGATOTT KUKORICASZEMRE


2012-napjainkig: black'n'white loners

Ez a "minden egyéb" kategória, befejezetlen történetek halma.

 



LOVE DIGS DEEPER

Manapság jóformán csak regény/novella/hasonló baromságaimhoz tartozó szereplőket szoktam lerajzolni. A jellemükre (avagy zenei ízlésükre) utaló ruhákat tervezek rájuk, meg ilyesmi. Ha kedved van hozzá, egyszer majd őket is megmutatom.

Köszönöm, hogy ismét meglátogattál, várlak a csevegőbe is!

Bye-bye.



3 megjegyzés:

  1. Szia ^^
    Hogy csinálod azt, hogy a fekete ennyire fekete? Úgy értem, hogy nem látszanak a vonások. Gépen rajzolsz, vagy hogyan?
    Amúgy nagyon jók, csak téged megdicsérni már klisé. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ^_^ Általában először enyhén megrajzolom grafittal, aztán átrajzolom fekete tűfilccel, és kiradírozom a ceruzanyomokat. Hosszú procedúra, de nagyon megnyugtató :D Meg a scannert is úgy állítom be, hogy fekete-fehéren vegye a képet színes helyett. A számítógépes grafikához sajnos nagyon hülye meg lusta vagyok :D

      Törlés
    2. Na, majd ha lesz egy normális rajzom, én is kipróbálom, mert nekem mindig olyan csúnyák bescannelve. Köszi a tippet (:

      Törlés