2018/03/25

34/40 | Molyok Miatt #2



Szervusz, kedves Blog-Vándor!

Ma este el kell intéznem az előkészületeket egy különleges bejegyzéshez, ezért ismét egy rövidebb felsorolást hoztam: összeszedtem 5 japán képregényt, amiket molytársaink ajánlói miatt tettem várólistára. A bejegyzés legvégén pedig a saját ajánlásom következik...





CLAMP: xxxHOLIC
- Nevotil ajánlása -

Vicces :D Pedig ehhez a sorozathoz fejben én nem a humort szoktam kötni.

Rossz szokások… Yuuko szerint azért nem változtatnak rajta az emberek, mert nem érdeklik őket. Az ígéreteket pedig magunknak tesszük, és mi döntjük el, hogy megszegjük-e. Ha pedig döntéseket hozzunk, akkor magunknak kell dönteni, nem pedig mások miatt. Érdekes felvetések. (...)

Hihetetlen, hogy mennyi tanítás van már Watanukinak az elején, amiket 100 fejezettel később ő is megtapasztal.



- Zsoofia ajánlása -

Először a címre reflektálva: ez a mű kiemelkedően őszintén kezeli a LGBT-témát, az írónő próbálja meghatározni magát, miközben nincs meg a megfelelő szókincse hozzá, miközben reflektál arra, hogy mennyire káros yaoiból, tágabb környezetben pornóból megtanulni a szexuális kommunikációt, és ez még csak a jéghegy csúcsa. A könyv komoly témái (depresszió, szorongás, önkínzás) az életrajzi jelleg és a személyes hangvétel miatt annyira igaziak…
A könyv szexhez való hozzáállása miatt annyira tökéletes lenne szexuális felvilágosító alapanyagnak, csak a másik fő téma (ami azt taglalja, hogy felnőtt korod ellenére nem érzed magad annak) nem biztos, hogy egy tinédzsernél is megfelelően le tudna csapódni.



OHBA TSUGUMI: PLATINUM END
- LianneHide ajánlása -


A manga olvasás nekem még mindig ingoványos talaj, azt se tudom éppen merre kódorgok, így történt, hogy elkezdtem olvasni a Platinum Endet, és miután levontam a „hát ez elég Death Note-os” következtetést, utána szembesültem vele, hogy hoppá, ez nem véletlen.

Tehát még akkor is Death Note-os a hangulata, ha TÉNYLEG nem keresel semmiféle összefüggést. (És a DN mangát nem is olvastam, csak az animét láttam…)

A legeleje nem tetszett. (...) A történet viszonylag hamar elkapott, bár ez nagyban annak köszönhető, hogy éppen van egy készülő angyalos-démonos sztorim, szóval minden érdekel, ahol angyalok és emberek kapcsolatáról van szó. De alapvetően ez az új isten választós téma is érdekesnek ígérkezik.

Ami Metropolimant illeti, már ennyi szereplés is elég volt neki ahhoz, hogy én kényelmesen hátra dőljek: Just kill ’em all, Baby! Már éppen úgy voltam vele, hogy csak és kizárólag miatta fogom tovább olvasni, mert ha Mirai így folytatja a „haldoklást”, azt nem fogom sokáig bírni, még Nasse szórakoztató jelenléte ellenére sem. Pláne ha még rátesz egy lapáttal a szerelmi szál is, hát akkor szép volt, jó volt, elég volt.

A vége egyelőre bizakodásra ad okot, szóval kíváncsian haladok is tovább.




OTSUICHI: GOTH
- Victoria_m997 ajánlása -


Hihetetlenül különleges hangulata van ennek a rövid mangának, nem mondom, hogy elragadó vagy lebilincselő történettel, de izgalmas, horrorisztikus, és ehhez a képi világ is nagyban hozzájárul. A hullák megrajzolását és precíz részletezését rajzosként nagyon értékelem, de ha nem rajzolnék akkor is le lennék nyűgözve.

Egy horrorfanatikus 5*-át adom ennek a kötetnek.

UI.: a filmnek hamar neki kell esnem *-*



TSUTSUI TETSUYA: MANHOLE
- TiaManta ajánlása -

Egy meztelen, véres ember sétál az utcán a járókelők legnagyobb elborzadására. Az alak végül lelkét kilehelve összeesik. A rendőrség a véres lábnyomokat követi és kiderül, hogy egy csatornából mászott ki. Később az áldozat boncolásánál találnak valamit. Attól lett beteg, ám végül nem attól halt meg. A járvány ügy is bekapcsolódik az esetbe, mert fertőzés veszélye áll fenn.

Ebben a műben nem található semmilyen fanservice. Semmilyen túl japános dolog. Ez egy felnőtteknek való seinen, horror manga, egy kis krimivel. A műfaj kedvelőinek ajánlom, más csak óvatosan próbálkozzon vele.



Köszönöm, hogy ismét meglátogattál, szeretettel várlak IDE meg ODA is.

Bye.


Utóirat: saját ajánlóm most egy youtube csatornára vonatkozik.

Super Eyepatch Wolf rengeteg érdekes anime / manga / popkultúra analízist készít, Neki köszönhetem például, hogy rátaláltam a Hajime no Ippo c. sorozatra, ami hamar a szívem csücskévé vált. Ha kedved van egy csupaszív fanboy őszinte véleményéhez a kedvenc sorozatairól, kukkants be hozzá ITT.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése