2020/01/15

szociális szerda | inkább book tag


Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Ma egy nagyon rövid kis bejegyzést hoztam Neked, mert bár befejeztem a vizsgaidőszakot, vannak még projektek, amiket be szeretnék fejezni a tavaszi félévkezdés előtt. A legtöbbről szót fogok ejteni a blogon is, amikor eljön az ideje. Addig is kitöltöttem az INKÁBB BOOK TAGet, amire Virág (@ A penchant for fantasy) hívott ki.




#1 Mit olvasnál inkább: csak trilógiákat, vagy csak önálló könyveket?

Csak önálló könyveket. Egyrészt azért, mert akármi a helyzet a kortárs ifjúsági irodalom terén, egyedülálló kötetekből még mindig több van a világon, mint trilógiákból. Másrészt pedig azért, mert hamar beleunnék az olvasásba, ha folyton három köteten kéne átrágnom magam egy kielégítő befejezésért. Pláne, ha a végén kiderül, hogy nem is tetszik a befejezés...


#2 Kitől olvasnál inkább: csak nőktől vagy csak férfiaktól?

Csak nőktől. A legrégebbi kedvenc íróim egytől-egyig férfiak, de manapság annyi fantasztikus írónővel találkozom, hogy vétek lenne kihagyni őket.


#3 Hol vásárolnál inkább: könyvesbolt vagy online?

Online. Leginkább azért, mert a kedvenc manga sorozataimat csak külföldről tudom megrendelni. Amúgy szeretek néha betérni egy könyvesboltba vagy antikváriumba is, a kedvenc helyeimen névről ismernek és nagyon kedvesek az eladók, de a szociális képességeim nem mindig vannak a csúcson, ezért az online vásárlás biztonságosabb. Hajrá, elidegenedés!


#4 Melyiket választanád inkább: az összes könyvből film, vagy sorozat?

Film. Nem bánom, ha egy feldolgozásba nem szövik bele az alapmű minden részletét, amíg a végeredmény hű marad a fő mondanivalóhoz.


#5 Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta, vagy hetente 5 könyvet?

Hetente 5 könyvet. Meglehet, hogy belepusztulnék és semmi másra nem jutna időm, de próbáltál már naponta ugyanannyi oldalt olvasni? Nagyon idegesítő. Nyilván imádok olvasni, de még nekem is kellenek pihenőnapok.


#6 Mi lennél inkább: kritikus vagy író?

Kritikus. Mivel feltételezem, hogy megfelelő képzés útján jutnék el odáig, és értékeléseket írni legalább olyan kielégítő érzés, mint pontot tenni egy történet végére.


#7 Mit tennél inkább: újra és újra elolvasnád a kedvenc 20 könyvedet, vagy mindig ezidáig el nem olvasott könyveket bújnál?

Új könyveket bújnék. Ugyan van egy-két könyvem, amiket szeretek rendszeres újraolvasni, jobb szeretnék új nézőpontokat megismerni.


#8 Mi lennél inkább: könyvtáros vagy könyvesbolt eladó?

Könyvtáros. Kedvelem a kedvenc helyeim eladóit, mindig megörülünk egymásnak, de én személy szerint utálnék pénzzel foglalkozni, még csak ilyen szinten is.


#9 Mit olvasnál inkább: csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket, vagy inkább minden más műfajt, kivéve a kedvencedet?

A kedvenc műfajomat: szépirodalmi regényeket. Jobb szeretem az élet-szagú történeteket bármilyen zsánerirodalomnál. Akár sci-fi, fantasy, horror vagy egyéb kerül a kezembe, mindig az események lélektani része szórakoztat a legjobban - és ha valami biztosan van a szépirodalomban, akkor az a lélektan.


Köszönöm a látogatást, csodás napot kívánok Neked - és ne felejtsd el meglesni Virág válaszait sem (ITT)!

Bye.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése