2021/03/14

újabb kihívás | book dreams book tagSzervusz, kedves Blog-Vándor!

Ma ismét egy book tag kerül terítékre, ezúttal azonban kihívóm is akadt: Dorisz, alias Nympha17 (@KönyvVándor) hívott ki a Book Dreams kiadó szerzőit felvonultató book tag-re. Dorisz válaszait ITT tudod meglesni, a kiadó honlapját meg ITT. Most pedig térjünk rá a kérdésekre!#1 EMY DUST:
egy szexi borítós könyv

PATRICK SÜSKIND:
A PARFÜM
Annyi szexi kockahasat és duzzadó emlőt láttam már különböző könyvborítókon, hogy teljesen érzéketlen vagyok már velük szemben. Egy ilyen, sejtelmesen csábító majdnem-aktnak viszont én sem tudok ellenállni.
#2 EMILY HART:
egy történelmi  romantikus könyv

BUDAI LOTTI:
A NYUGATI SZERETŐ
- A szamuráj  lánya 1. -
Ma kezdtem el olvasni, és hiába húzom a számat az apró történelmi bakikon, a szerelmi szál tényleg megkapó, és Budai Lotti stílusa is nagyon olvasmányossá teszi a cselekményt.
#3 SUSANNAH SKIETHEN:
egy abszolút romantikus könyv,
amit mindenkinek ajánlanál

RÓBERT KATALIN:
SZELÍDÍTS MEG!
2019 augusztusában rendeztem magamnak egy magyaros maratont, ahol ez a kis kincs is sorra került. Róbert Katalin kivételes érzékkel emeli át a Kis Herceg és a Róka ismerős történetének elemeit két, mélyebb megértést kereső, modern kamasz karakterek történetébe.
#4 HENIKO SAKKA:
egy young adult könyv,
ami a kedvenced lett

L. M. MONTGOMERY:
ANNE OTTHONRA TALÁL
Be kell mutatnom bárkinek ezt a klasszikus művet? Na, ugye. Tudtam, hogy nem kell. :)
#5 MELINDA BALD:
egy szigorúan +18-as könyv

BORIS VIAN:
KÖPÖK A SÍROTOKRA
Minden van ebben a kisregényben, ami megbotránkoztatja a népet: rasszizmus, szexizmus, szexuális zaklatás, lelki zsarolás, agresszió, csúnya beszéd és hátborzongatóan ellenszenves főszereplő. A koreai bosszú-hadjáratos filmek legkegyetlenebbike is tanulhatna ebből a történetből, márpedig ugye köztudott, hogy Koreában készülnek a legütősebb sztorik a témában.
#6 RUBY SAW:
egy újra kiadott könyv, aminek
mindkét (vagy több) kiadását olvastad

SZERB ANTAL:
UTAS ÉS HOLDVILÁG
Már három példányom van itthon a regényből, és pont azzal viccelődtem a harmadik megvételekor, hogy minden újraolvasáshoz kell egy új példány... a harmadik újraolvasás ugyan még várat magára, de a lényeg, hogy felkészültem rá.
#7 RICK RECKLESS:
egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg

NAPÓLEON:
AZ URALKODÁS MŰVÉSZETE
Arra bizony mérget vehetsz, hogy soha eszembe sem jutott volna egy ilyen könyv beszerzése, ha nem a Helikon Zsebkönyvek sorozatban jelenik meg. Egyszerűen képtelen vagyok ellenállni, mindig repes a szívem és zokog a pénztárcám, hogyha új könyvek jelennek meg a sorozatban.
#8 VIRGIN BERGH:
egy 500+ oldalas könyv

GIOVANNI BOCCACCIO:
DEKAMERON
Idén ez az első olvasmányom, ami elérte ezt az oldalszámot, de mint általában, most sem a mennyiség adta a minőséget. Rengetegszer elegem volt már a hasonló kimenetelű történetek végeérhetetlen sorából, valami frappánsabbat, változatosabbat szerettem volna. Na, de nem érdemes túl komolyan panaszkodni, tekintve, hogy milyen régi műről beszélünk. Tudtam, mibe vágom a fejszémet, szóval nem csalódtam, csak unatkoztam. Éltem már át rosszabbat is.
#9 NINA COLLINS:
egy könyv, amin sírtál

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY:
A KIS HERCEG
Az első és egyetlen könyv, amin szó szerint zokogtam, és azóta is olyankor veszem elő, ha könnyíteni szeretnék a lelkemen egy kiadós könnyzáporral.
#10 S. A. LOCRYN:
egy lmbtq könyv

REINALDO ARENAS:
MIELŐTT LESZÁLL AZ ÉJ
Életem első LMBTQ témájú könyve egyben a legmeghatározóbb olvasmányélményem is volt a témában. Egy mű, melyben megelevenedik Kuba XX. századi történelme, minden rusnyaságával és szépségével - s mindezt egy költő hol kegyetlen, hol mámorító szavain keresztül ismerhetjük meg. Nincs ember kerek e világon, akinek nem ajánlanám szívesen ezt a memoárt.
#11 ISABELLA STARLING:
egy dark romance stílusú könyv

KER DUKEY - K. WEBSTER:
PRETTY STOLEN DOLLS - ELLOPOTT BABÁCSKÁK
Az ilyen típusú írás olyan ritka az olvasmánylistámon, mint hal az égbolton. Ezt is csak egy ismerősöm győzködésére vettem kézbe, mert épp olyan hangulatom volt, de cseppet sem érdekel a folytatása. Jó volt, szép volt, ennyi elég is volt.
#12 LIS OHTEARS:
egy ifjúsági fantasy

MARIA V. SNYDER:
MÉREGTAN
- Study 1. -
Anno még Virág, alias Morcant (@MorganIsReadingAgain) ajánlója vett rá, hogy esélyt adjak ennek a regénynek, aztán hosszú hónapokig hevert a várólistámon, mire tényleg rávettem magam, hogy elolvassam. Milyen bolond voltam, hogy nem vetettem rá magam azonnal! Azóta is ez az egyik legjobb ifjúsági fantasy regény, amit egész életemben olvastam, egyedül a Végtelen Történetet és Az emlékek őre áll fölötte a ranglétrán.Saját kihívottam pedig egy kedves wattpados ismerősöm: Szivárványfelett (@szivarvanyfelett). Remélem, lesz kedved kitölteni. Kíváncsi leszek a válaszaidra, jó szórakozást hozzá!

Köszönöm a látogatást, és további csodás napot kívánok!


Bve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése