2020/10/14

szociális szerda | szezonális molyos kihívásokSzervusz, kedves Blog-Vándor!


Kezdjük egy vicces sztorival. A tanév elején beosztottuk, ki mikor megy gyakorlatra az óvodába. A gyakorlatunk úgy zajlik, hogy két héttel előre megkapjuk a foglalkozásunk témáját, írunk egy tervezetet, elkészítjük az eszközöket, majd két hospitálási nap után tartunk egy foglalkozást. Nekem november vége felé jutott időpont. Na, de tegnap kapom a hívást, hogy az egyik hallgató karanténba vonult, a másik kórházban lesz, a harmadik náthás, a negyedik meg a másik csoportban tart  egy másik foglalkozást, szóval kizárásos alapon nekem kell jövő héten szerdán beugranom helyette. Vagyis jut egy hétvégém mindenre, amit általában két hét alatt is épphogy össze tudunk hozni. Éljen 2020!

Mindezzel csupán annyit szerettem volna kifejezni, hogy bizony, lesz dolgom az elkövetkező napokban. Ugyanakkor egyszerűen nem tudtam megállni, hogy ne nézzek körül molyon, hátha találok pár ünnepi, halloweenes olvasós programot, és hál' istennek akad jó pár izgalmas kihívás, amiket viszonylag kevés olvasmánnyal is teljesíteni lehet. Tehát, ha esetleg nincs még programod október második felére, ajánlom figyelmedbe az alábbi molyos kihívásokat!

#3 A NAGY ÉLŐHALOTT KIHÍVÁS: VÁMPÍROK


kihívásgazda: Robberator
jelentkezés vége: 2020. december 1.
kihívás vége: 2020. december 30.
elolvasandó könyvek száma: 5 db
jelentkezni ITT tudsz.

Műfaj terén ez a kihívás rengeteg teret hagy a résztvevőknek: regények és para-tudományos könyvek mellett novelláskötetekkel, valamint keleti- és nyugati típusú képregényekkel is teljesíthető. Az egyetlen feltétel, hogy a könyv molyos adatlapján szerepeljen a vámpír címke is.

Várólistám:
Már év elején is említettem ezt a kihívást (ITT), de azóta kicsit variáltam a várólistámon, például a hosszabbak közül egyedül a Hívj be! maradt a befutók között. A maradék négy közül pedig kettő is képregény: folytatni szeretném a Hellsing és a Hellboy c. sorozatokat, és véletlenül pont mindkettőnek a második kötete következik. Az év eleji csapatból maradt még az Éhség, a várólistám legújabb tagja pedig A temető könyve, de még nem döntöttem el, hogy magyarul vagy angolul olvassam-e el. Valószínűleg az fogja eldönteni a kérdést, hogy melyik változatot tudom hamarabb beszerezni.#2 OLVASSUNK A BOSZORKÁNYSÁGRÓL!


kihívásgazda: Cneajna
jelentkezés vége: 2020. december 8.
kihívás vége: 2020. december 13.
elolvasandó könyvek száma: 3 db
jelentkezni ITT tudsz.

A három könyv zsáner szempontjából lehet fikció és tényirodalom is, illetve a kihívásgazda az újraolvasásokat is elfogadja. Viszont van egy extra feladatunk is az olvasás mellett: ki kell írni az olvasmányokból 6 idézetet, ami a legjobban tetszett. Hogy ez hogyan oszlik el könyvenként, az már ránk van bízva.

Várólistám:
Ide kizárólag olyan olvasmányokat választottam, amik jelenleg már a birtokomban vannak, továbbá mind a fantasy zsáneréhez köthető. A Boszorkánymagzat és a Boszorkányszelídítő még olvasatlan könyv, a Jinx pedig újraolvasás lesz.

#3 THRILLEREK
(2. forduló)


kihívásgazda: ArnoDorian
jelentkezés vége: 2020. december 30.
kihívás vége: 2020. december 30.
elolvasandó könyvek száma: 6 db
jelentkezni ITT tudsz.

Ezt a kihívást is lehet újraolvasásokkal teljesíteni, ráadásul oldalszám-megkötés sincs. A lényeg, hogy thriller címkével ellátott könyveket olvassunk, majd csillagosan értékeljük őket.

Várólistám:

Hogyha még belefér 6 thriller is az elkövetkezendő hetekbe, akkor tutira rövid és pörgős regényeket fogok választani. Ilyen lesz (remélhetőleg) a FORTNIGHT FRIGHTS várólistámban (ITT) említett Nyakig a miszóban és a Hugicám, a sorozatgyilkos is, illetve talán kipróbálom Gillian Flynn Éles tárgyak c. könyvét, hátha rákapok az írónő stílusára. A többin pedig még gondolkodom.Látod, számtalan szimpatikus lehetőség áll előttünk a molyos felületen, ami a szezonhoz passzoló, spooky-creepy hangulatú várólistás olvasmányok kipipálására ösztönöz. Ha ismersz egyet, ami nem került fel a mai listára, de szerinted ide való, ne habozz, jelezd hozzászólásban!

Amúgy pedig köszönöm a látogatást, és további csodás napot kívánok Neked!

Bye.Mai zárózenénket Aurelio Voltaire (@The Lair of Voltaire) szolgáltatja:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése