2020/05/30

37/40 | evaTube: olvasni szexi! pt. 1


Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Őszintén szólva nagyon kimerült vagyok mostanában. Talán az időjárás teszi... mindig csak ígérgeti a zivatarokat, aztán mégsem lesz belőle semmi. Olyan nyomi ez a május, mintha rólam mintázták volna, hehehe. Na, mindegy. Lássuk meg a szépet az életben: Íme 3 fiatalember, akik még a kényszerpihenő ellenére is szorgalmasan készítették a videókat, és mindig megbízható könyvajánlókkal leptek meg, bearanyozva a legpocsékabb napjaimat is.


Ha könyvértékeléseket készítő vloggerekről van szó, senki ízlésében nem bízok annyira, mint Cliffében. Érdeklődési köre a híres-hírhedt klasszikusoktól kezdve a nemzetközi kortárs irodalom legízletesebb gyümölcseiig terjed, és kizárólag olyan olvasmányokról beszél, amiket jó szívvel tud ajánlani. Videóesszéi kellően komolyak és tréfásak; közvetlen, rögtönzött beszélgetésnek tűnnek, aminek alapos háttérmunka ad lerombolhatatlan vázat. Igazi mentorfigura számomra ez a férfi, és remélem, Neked is megjön a kedved a csatornájához.


Greg csatornájára az LMBTQ+ ajánlói miatt találtam rá tavaly, és a Pulitzer Projektje miatt maradtam. Meg a kellemes személyisége miatt. Meg a kutyái miatt... Na, komolyra fordítva a szót: Olyan őszintén és összeszedetten tudja közvetíteni a gondolatait, mint igazán kevesen. Míg Cliffről minden közvetlensége mellett is süt, hogy előadói szerepbe bújik a videói készítésénél, Greg esetén biztos vagyok benne, hogy a hétköznapi helyzetekben is ugyanúgy viselkedik, mint a kamera előtt. Ettől végtelenül rokonszenvessé vált számomra, ráadásul nagyon érdekes könyveket olvas. Legtöbbjük ismeretlen a számomra, Nála hallok róluk először, és nem is tudnám rögtön beszerezni idehaza, de tutira nő pár centit a virtuális várólistám, ha új videót tölt fel.


A korábban The Dom név alatt futó csatorna gazdája, Dominic annyiban kilóg a sorból, hogy nem pusztán az olvasmányairól mondja el a véleményét, de a belőlük készült filmfeldolgozás(ok)ról is. Molyon többször osztottam már meg Tőle videót, pláne A szürke 50 árnyalatával kapcsolatosakat, melyekben alaposan kitért arra, hogy az egész sorozat több szinten is mennyire káros az olvasókra nézve. De szerencsére több igazán szórakoztató témáról is beszél a csatornáján, kortársakról, klasszikusokról, gyermekirodalomról és képregényekről is. Most a legújabb munkáját linkelem ide Neked, és remélem, legalább akkorákat tudsz rajta hahotázni, mint én!
Hamarosan hozom a második részt, melyben három csodálatos youtuber csajról fogok írni. Addig nyugodtan írd meg hozzászólásban, Neked melyek a kedvenc könyvértékelő csatornáid! Tényleg kíváncsi vagyok az ajánlásaidra.

Addig is köszönöm a látogatást, további csodás napot / estét kívánok Neked!

Bye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése