2020/05/29

36/40 | olvasatlan kincseim: 2017. június


Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Őszintén szólva már réges-régen el szerettem volna kezdeni az új rovatot, amit ma bemutatok Neked. Részben Virág (@A penchant for fantasy) REakció c. bejegyzései, részben Kayla (@Books and Lala) internet-időben mérve ősrégi Closet Unhaul c. videó-sorozata ihlette a gondolatot, hogy havi adagokban visszatekintsek a korábbi könyv-beszerzéseimre, és megvizsgáljam, mennyit sikerült elolvasni belőlük a mai napig - s lőn az OLVASATLAN KINCSEIM projekt.

A rovat bejegyzései két részből állnak: valamikor a hónap elején érkezik a visszatekintős rész, melyben sorra veszem, miket olvastam már el a korábbi vásárlásaimból, és melyek várnak még elolvasásra. A fő célom pedig természetesen az, hogy az olvasatlanokat a hónap végére - végre - kiolvassam. Amennyiben nem sikerül kiolvasnom... Nos, ki kellett találnom valami büntetést, hogy izgalmasabb legyen a dolog, ugyanakkor olyasmit akartam tenni, ami hosszú távon hasznot is hoz, ezért arra gondoltam, minden olvasatlan könyv után félreteszek egy ezrest, amit csak jövő évben költhetek el. Egy kicsit azt is remélem, hogy sikerül némi megtakarítással kezdenem a jövő évet, de őszintén jobban örülnék neki, ha a saját olvasatlan könyveim száma minimálisra csökkenne.

Első körben a három évvel ezelőtti, vagyis 2017-es júniusi zsákmányaimat vettem elő - azon egyszerű okból, hogy ebben a hónapban szereztem be a Misima Jukio életéről szóló könyvet, és pont a napokban szereztem be az író Egy maszk vallomásai c. regényét is, szóval olvashatnám párhuzamosan a kettőt, mert az mekkora buli már!... khm. Akkor essünk is neki!KORÁBBAN OLVASOTTAK:
YAZAWA AI: NANA 1. és 8.

Nagyon össze-vissza szereztem be ennek a csodálatos sorozatnak a köteteit, mert először azokat rendeltem meg, amikből (még?) nem készült animációs feldolgozás, hogy megtudjam a cselekmény kimenetelét. Plusz mire elkezdtem gyűjteni a magyar kiadást, már mind a 21 rész megjelent - nem is mertem elkezdeni a kötetek gyűjtését, mielőtt nem voltam biztos benne, hogy nem hagyják félbe a publikálást -, és az első részeket már elég nehezen találtam meg, ezért tovább is tartott beszerezni őket. Elolvasni viszont nagyon gyorsan elolvastam mindet. Bár nem volna ellenemre egy újraolvasás, mert komoly életmentő hatása van rám a sorozatnak, egyelőre jegelem a dolgot. Koncentráljunk inkább a következő pont jelöltjeire!MÉG OLVASATLANOK:
HENRY SCOTT STOKES: MISIMA JUKIO ÉLETE ÉS HALÁLA

Meglepődtem rajta, hogy már három éve várat magára ez a könyv. Kedvenc könyvértékelő vloggerem, Cliff (@Better Than Food) hívta fel a figyelmemet az íróra az Egy maszk vallomásai c. regényről készült értékelésével, és mivel általában érdekel a japán kultúra, nyilván be kellett szereznem itthonra, készenlétbe ezt az életrajzot. Most, hogy születésnapomra megkaptam a fentebb említett regényt is, komolyan ideje fejest ugranom az egész Misima-élménybe!
SZALÓCZI DÁNIEL: MOSAKODJ, PETIKE, ADDIG NEM NÉZLEK INDIÁNNAK

Ezt pusztán azért szereztem be, mert nagyon provokatív a fülszövege. Ha jól értem, egy mocskos szájú, pesszimista, mizantróp mozgássérült fiatalember fejében tölthetünk el 224 oldalnyi időt, ami akár egy Irvine Welsh (Trainspotting, Mocsok) regény alapja is lehetne, és ez nálam mindig jó előjel. Remélem, legalább olyan őrületes élményben lesz részem az olvasása közben, mint egy Welsh regénynél. Nem ugyanazt várom, de valami hasonlóra számítok.S láss csodát, az OLVASATLAN KINCSEIM első adagjának végére értünk! Bizony, szépen visszafogtam magam 2017 júniusában könyvbeszerzések terén, ez megérdemel egy hátba-veregetést. Szerintem simán kiolvasom mindkét regényt most júniusban, vagyis a bünti-tárcám egyelőre üresen fog kongani, de legalább lesz miről jelentenem a hónap végén.

Addig is köszönöm a látogatást, és további csodaszép napot kívánok Neked!

Bye.


Fun fact: Kayla Closet Unhaul sorozata is pont 2017-ben ment végbe. Juhú!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése