2020/05/27

34/40 | maradj otthon book tag


Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Most, hogy lassan visszatérünk a nagyjából-normális kerékvágásba, úgy döntöttem, ideje visszapillantani az elmúlt 3 hónapra, és alaposan kielemezni az olvasási szokásaim helyzetét. Szerencsére jó pár héttel ezelőtt Lilla molytársunk (@Lilla olvas) kihívott az AniTiger molytársunk (@Hagyjatok, olvasok) által összeállított MARADJ OTTHON book tagre, ami nagy segítséget jelentett a gondolat megvalósításában.

AniTiger válaszait ITT, Lilláéit pedig ITT találod. Velük ellentétben egy kis csavart szeretnék vinni a feladatba, és ahol lehet, olyan könyveket említek, amiket a kényszerpihenő alatt vettem kézbe. Íme!
#1 Lakás - Hol, hogyan szeretsz olvasni?

Van egy hasznos kis tetőablakocska a nappalimban, alatta áll egy kanapé és egy gurulós lábakon suhanó fotel is egy asztalkával, kispárnákkal, takaróval készenlétben. Minden igényemet kielégítő kis sarka ez a lakteremnek, olvasáshoz, filmezéshez és bármi máshoz is tökéletes.#2 Konzerv - Egy könyv, amit mindenképpen be kell szerezned otthonra:

Ha csak egyet szabad választani, akkor most a DR. STONE c. sorozat 8-dik részét válaszom, mert csak az hiányzik a gyűjteményemből. Szegényem eltűnt az éterben, amikor megrendeltem az első 10 kötetet. Szerencsére visszautalták az árát, de nagyon hiányzik a polcomról.

#3 Gumikesztyű - Egy könyv, amihez más nem érhet, mert sosem adod kölcsön:

A ONE PIECE gyűjteményem egyetlen darabját sem adnám kölcsön szívesen. Egyszerűen nem bízom az emberekben eléggé, tutira szétbarmolnák a mangák gerincét... Lehet, hogy túlzásba esek, de anyatigrisként óvom a kincseimet a széltől is.

#4 Szájmaszk - Egy borító, amin nem látszik az arc alsó része:

R. J. PALACIO: CSODÁCSKA. Három napja kezdtem el olvasni, és talán még ma végzek vele. Hétfőn megnéztük a filmfeldolgozását is Anyukával, és nem egyszer bepárásodtak a szemeink. Már el is fellejtettem, milyen jó hébe-hóba együtt nézni egy filmet valakivel.

#5 WC papír - Egy könyv, amire kár volt papírt pazarolni:

HINAKO TAKANAGA: THE TYRANT FALLS IN LOVE. Egy yaoi (= férfi-féri szerelem/szex) manga-olvasós kihívás miatt olvastam el, de bár ne tettem volna! Biztos vagyok benne, hogy nem rossz szándék vezérelte a szerzőt, de nagyon rosszul érintett, hogy a két főszereplő ilyen hülye módon "került közelebb" egymáshoz. Nem tudom, milyen a közvélemény a japánoknál a nemi erőszakkal kapcsolatban, de ez az volt, és csúnya emlékeket ébresztett bennem.

#6 Koronavírus - A kedvenc koronás borítód:

Nincsenek kifejezetten koronás könyveim, és nem is olvasok sok ilyen borítós könyveket. Egyedül a Helikon Zsebkönyvek gyűjteményemben akad 1-2, amin felsejlik egy korona. Ezek közül NICCOLÓ MACHIAVELLI A FEJEDELEM c. művének dizájnja a kedvencem.

#7 Karantén - Három könyv, amit el szeretnél olvasni mostanában:

WU MING-YI: ROVARSZEMŰ EMBER - mert a májusi ASIAN READATHON vége előtt be szeretnék suvasztani még egy új ázsiai szerzőt.

MADELINE MILLER: AKHILLEUSZ DALA - mert a legutóbbi bejegyzésemben (ITT) említett regények közül eddig ő kapta a legtöbb szavazatot.

ALICE OSEMAN: HEARTSTOPPER 3. - mert kíváncsi vagyok, milyen témákat dolgoz még fel a sorozat, illetve, hogy mennyire fordulnak komolyra a dolgok.

#8 TV/Netflix - Öt könyv, aminek imádtad a filmadaptációját:
(Ez az 5 film olyan könyvadaptáció, aminek olvastam az alapját és megvan itthon DVD-n)MECHANIKUS NARANCS
(1971)
PERSEPOLIS
(2007)
REGGELI A PLÚTÓN
(2005)
SZÁLL A KAKUKK FÉSZKÉRE
(1975)

TRAINSPOTTING
(1996)


#9 Internet böngészés - Három könyv, aminek nagyon vártad/várod a megjelenését:

SUZANNE COLLINS: ÉNEKESMADARAK ÉS KÍGYÓK BALLADÁJA - mert igaz, hogy nincs meg itthon az Az éhezők viadala trilógia, és ezt a könyvet sem feltétlenül venném meg, mégis szívesen elolvasnám, mert az írónő ismét nagyon izgalmas témát feszeget, amihez kevesen mernek hozzányúlni, és ezért minden tiszteletem az övé.

PHILIP PULLMAN: A TITKOS BIRODALOM - mert Az arany iránytű első olvasása óta lelkesen gyűjtöm Philip Pullman regényeit, és bár még nem kezdtem bele A Por könyve ciklusba, nagyon kíváncsi vagyok ezekre a könyvekre is.

XUE YANPING: LAZÚRKŐ - mert a szerző korábbi műve, a 21 gramm szerelem már a könyvespolcomon van, és ahogy egy korábbi bejegyzésben (ITT) is említettem, több kelet-ázsiai írót szeretnék megismerni.

#10 Kézmosás - Egy könyv, amit már azelőtt olvastál, hogy menő lett:

Biztosíthatlak róla, hogy ilyen sosem fordult elő és nem is fog előfordulni soha. Talán ráfoghatjuk, hogy LOIS LOWRY: AZ EMLÉKEK ŐRE ilyen regény volt, mivel jóval azelőtt olvastam, hogy a filmfeldolgozása miatt ismét a figyelem középpontjába került.

Ismét köszönöm a kihívást Lillának, Neked pedig köszönöm, hogy újra meglátogattál.
További gyönyörű napot kívánok!

Bye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése