2020/07/25

otaku hét | kiss / marry / kill mangákkal (1/2)


Szervusz, kedves Blog-Vándor!


Kezdjük egy fun fact-tel: ez a bejegyzés körülbelül két hónapja hevert félkészen a Piszkozatok Purgatóriumában, mielőtt újra hozzányúltam. Ez részben annak köszönhető, hogy már az is elvett egy délutánt az életemből, mire összeírtam a kalapba való neveket, kihúztam őket és végső döntésre jutottam a sorsukkal kapcsolatban. Aztán nagyon késő éjszaka álltam neki megírni magát a bejegyzést, ami nálam mindig rossz előjel, mert másnap rendszerint már valami új dolog foglalkoztat. Számítsd bele a képkeresés és -szerkesztés hosszú procedúráját is, és hopp! Máris túl fáradt vagyok az értelmes gondolkodáshoz.
Mindezek ellenére végre összeszedtem magam, s lőn életem első KISS / MARRY / KILL bejegyzése!

Azonban mielőtt fejest ugrunk lehetséges álomférjeink tengerébe, első lépésként hadd magyarázzam el, miről is szól ez a kihívás: Fogsz egy csomó szereplőt különböző történetekből, jól összekevered őket, és minden körben kihúzol hármat, majd eldöntöd, hogy hármójuk közül melyikkel smárolnál egy sort (kiss), melyikkel házasodnál össze (marry), valamint melyiket távolítanád el a legszívesebben az élők sorából (kill). Bevallom, a smárolás kategóriát szívesen kibővíteném egyéb tevékenységekkel, de most még maradjunk családbarát kereteken belül, és mondjuk úgy: kiss = elmennék vele egy randira.

A mai alkalommal 10 olyan manga sorozatból válogattam össze áldozataimat, amikből a) idén legalább 5 kötetet kiolvastam, vagy b) kevesebbet olvastam, de korábban végignéztem az anime adaptációját. Volt itt tipikus shounen, akcióhősök kimeríthetetlen tárházával, de könnyed komédia is nagyon helyes fiúkkal.


Olvastad már valamelyiket?


Mindegyik sorozatból annak a 3 pasinak a neve került a lottógépbe, akikkel tényleg szívesen randiznék, ha léteznének a való életben. Észre fogod venni, hogy néhány apuka figura is bejutott a kedvencek közé... mit mondhatnék? Öregszem, és változnak az igényeim. De biztosítalak róla, hogy mindegyik úriember megéri a pénzét - a maga módján.

Néhány szó a bejegyzés felépítéséről: Az eredményeket majd az utolsó kör alatt fogom pontosítani, nehogy véletlenül megakadjon rajtuk  a szemed, mielőtt el tudnád olvasni az indoklásomat. Így remélhetőleg Neked is legalább annyira izgalmas lesz a kihívás, mint nekem.

Nosza, akkor lássuk, kik a szerencsés nyerteseink!

#1 KÖR:
Samemija Ryo / Dreyfus / Nikaidou Joichi
(Tokyo Tarareba Girls / The Seven Deadly Sins / Paradise Kiss)


Az első kör nagyon egyszerű volt számomra, sőt talán ez volt a legegyszerűbb. Ryo nagyon édes alak, ugyanakkor egy szoknyapecér rocksztár, szóval semmi esélyt nem látok egy hosszútávú kapcsolatra. Smárolni még talán smároltam volna vele, ha nem lennének ennyire káprázatosak az ellenfelei.

Dreyfus a legmegbízhatóbb hármójuk közül, és nevetségesen jól tartja magát a korához és az átélt traumáihoz képest. Ízig-vérig lovag; nagyon szerencsésnek mondhatja magát az, akit beenged az otthonába - és a szívébe. Ő tényleg megérdemelné, hogy megtanuljak főzni.

Nikaidou úr sem mai gyerek, mégsem tudnék ellenállni a sármos kisugárzásának. Playboy a javából, de tényleg a javából, az udvarias, érzékeny és hozzáértő fajtából. Míg Ryo mellett úgy érezném, folyton anyáskodnom kéne a fickó felett, Nikaidou úr igazi nőként kezelne, és ez nagyon jólesne. Öreg róka nem vén róka, egy flancos randi még belefér.
#2 KÖR:
Hyoudou Kiyoharu / Chrome / Okuda Yuichi
(Welcome to the Ballroom / Dr. Stone / Tokyo Tarareba Girls)


A második kör már több fejtörést okozott, leginkább Chrome miatt. Esküszöm, imádom a fickót! Imádom az életteli, kíváncsi természetét; a fanatikus felfedező énjét és a szerény szerelmes énjét egyaránt. De - és ez egy nagyon nagy DE! - semmi közös nincs bennünk, amire egy közös jövőt lehetne építeni, és fizikailag sem vonzódom hozzá, vagyis próbarandira se mennék el vele. Sajnálom, Chrome, igazán sajnálom, de kizárásos alapon most alulmaradtál. Itt van ugyanis ez a két abszolút fogamravaló pasi melletted, akikről nem bírom levenni a szemeimet.

Elsőként itt van Kiyoharu, egy lehengerlő táncos az ehhez szükséges, lehengerlő testtel. Ráadásul az ultra laza attitűdje, hogy a legfeszültebb pillanatokban is hatalmasat ásítozik, annyira rokonszenvessé teszi, hogy képtelen lennék ellenállni neki!

Okuda-ban pedig még tartósabb partnert látok. Barista is, filmmániás is, és a sorozat során kiderült, hogy ahhoz is ért, hogyan tegye igazán boldoggá a nőket... szóval, hol a gyűrűm?

#3 KÖR:
Maeda Noboru ("Suppon") / Smoker / Ishigami Byakuya
(Rainbow / One Piece / Dr. Stone)


Ez lett számomra a legerősebb felhozatal, és épp ezért a legszívfacsaróbb választás is. Vagy félóráig agyaltam rajta, aztán inkább továbbléptem, elintéztem az összes többi kört, és csak azután tértem vissza ehhez a kérdéshez. Bár a maradék 7 kör alaposan megacélozta a szívemet, mégis ezerszer elátkoztam magam és számtalanszor újragondoltam a választásomat, mielőtt végleges döntést hoztam volna.

Az a helyzet, hogy egy sem akad ezek között az úriemberek között, akinek ne szentelném szívesen minden ébren töltött percemet. Főként Byakuya tűnik nyerő agglegénynek, hiszen többszörösen bebizonyította, mennyire baró apuka. Ráadásul találékony és nagyon édes a humorérzéke. Na, persze az se hátrány, hogy űrhajósként a fizikuma is igen tetszetős. Simán szülnék neki pár porontyot, ha akadna élő változata a mi világunkban.

Suppon a kedvencem a Rainbow hányattatott sorsú ifjai közül. Hirosimai árvaként a nullánál is kevesebbről indult az életben, mégis kitartóan küzdött azért, hogy értékes életet éljen. Önfeláldozása nem ismer határokat, mégis mindig megtalálja a módját, hogy feljebb kerüljön a társadalmi ranglétrán. Meglehet, hogy nem a legbecsületesebb úton szerzi meg a betevő falatot, de szorgalmas munkája hamar meghozza a szükséges anyagi tőkét ahhoz, hogy tekintélyes helye legyen a közösségben. Mindennemű luxust megtagad magától, de bármikor és szívesen nyújt anyagi segítséget a barátainak, ha bajba keverednének. Egy szó, mint száz: Suppon igazi túlélő.

Smoker altengernagy (így hívják a beosztását magyarul? fogalmam sincs) tutira dutyiba akarná dugni Suppon-t, de neki megbocsátom. Tiszta szívből rajongok érte az elhivatottsága miatt. Határozott véleménye van az igazságról / igazságszolgáltatásról, és az életét áldozná annak érdekében, hogy megszabadítsa a világot a retkes, vérszívó bűnözőktől, de elég tág látókörű ahhoz, hogy ne vakítsák el a hatóságok üres jelmondatai. Ő biza az Igazságot szolgálja, nem a hatalmasokat, és túl vagány legény ahhoz, hogy bárki ellentmondjon neki. Őszintén, ahhoz is túl vagány, hogy szóba merjek állni vele... és végül ez okozta a vesztét.

Merthogy nem láttam más utat a döntésre, mint hogy megfordítsam a nézőpontomat. Itt nem az volt a kérdés, hogy én kivel bújnék össze, hanem hogy a három agglegényünk közül ki hogyan viszonyulna hozzám. Ez alapján pedig úgy sejtem, Smoker rám se bagózna... ha nem egyenesen utálna. Romokban hever a szívem, de belátom, hogy sosem leszek elég talpraesett egy ilyen kaliberű pasihoz. Byakuya-nál már több esélyem volna, de számára nyilván a fiacskája lenne az első, arra viszont semmiképp sem állok készen, hogy megbirkózzak egy Senku-hoz hasonló, félelmetesen intelligens kamasszal. Suppon-nal mindketten tiszta lappal kezdhetnénk, kapcsolatunk kölcsönös tiszteleten alapulna, és szívesen kényeztetném esténként, ha kimerülten hazatér a nehéz munkából. Ah, milyen gyönyörű vágyálom!

#4 KÖR:
Blanca / Judar / Monspeet
(Banana Fish / Magi / The Seven Deadly Sins)


Blanca csodálatos apuka lenne. Igaz, hogy egy bérgyilkos férj mellett nem várna ránk hosszú élet, de ki tudja, talán olyan ügyesen titkolná, hogy sosem kéne megtudnom, mivel is foglalkozik tulajdonképpen. Nem bánnám, ha nem kéne minden egyes elutazása és érkezése között a temetését tervezgetnem, mint holmi XIX. századi bálnavadász-feleségnek... de megtanulnám a módját, hogyan éljek önállóan, az biztos. Azt sem bánnám nagyon, ha nem kéne folyamatosan együtt élnem jövőbeni férjecskémmel, mert igazából szeretem a magányt, és fel tudnám találni magam egyedül is. No, de a lényeget még nem is mondtam: Blanca igazán szemrevaló férfi, ráadásul megbízható és gondoskodó típus, igazi telitalálat. Csak ne lenne az a fránya szokása, hogy pénzért gyilkol... de ezt az apróságot még képes vagyok elnézni neki.

Judar mondhatni Blanca tökéletes ellentéte: szeszélyes, elkényeztetett, éretlen kis bajkeverő, mégis imádom, úgy, ahogy van. Azt szokták mondani, hogy a legrosszabb gyereknek van szüksége a legtöbb szeretetre, és ez szerintem Judar-ra is igaz. Túl sok hatalommal született, ezért túl hamar elkezdték kihasználni a tehetségét és beszennyezni a lelkecskéjét - tipikus Mozart-sztori. És ha már Mozartnál tartunk, Judar megfelelő keretek között szintén rendkívül szórakoztató egyéniség. Szórakoztató, de toxikus is, ezért nem vinném tovább a kapcsolatunkat egy randinál, az a randi viszont iszonyat jól végződne. Mármint, most komolyan, láttad ezeket a hasizmokat? Nyami!

Bár a Seven Deadly Sins telis-tele van hűséges ifjakkal (és aggastyánokkal), mind elbújhatnak Monspeet hűsége mögött. Még csak nem is lovag, mégis jó pár leckét adhatna lojalitásból az egész rendnek. Mélyen tisztelem ezért, és pontosan emiatt került be az ő neve is a kalapba. Ahhoz viszont kevés volt, hogy előnyben részesítsem a két ellenfelével szemben. Bocsi, szívem, talán legközelebb.

#5 KÖR:
Ren Hakuryuu / Koizumi George / Sinbad
(Magi / Paradise Kiss / Magi)


Mit mondhatnék még Hakuryuu-ról, amit a szerdai bejegyzésben (ITT) még nem mondtam el? Talán annyit fűznék még hozzá, hogy teher alatt nő a pálma, és ez Hakuryuu esetében sincs másként. Mindaz, amit túlélt és elkövetett; az önmarcangoló gondolatok, a helyes és helytelen állandó megkérdőjelezése, és az olthatatlan belső kényszer, hogy mindig megismerje mások véleményét, legyen barát vagy ellenség - mindez erős jellemmé formálta, egy áldozatra és szigorra egyaránt képes, érett személyiséggé. Ebben a végső Hakuryuu-ban fenntartások nélkül megbízom, és szívesen támogatnám örök időkig.

Ami George-ot illeti, nos, benne bizony egy pillanatig sem bíznék meg. Nem tartom kifejezetten rossz személyiségnek, sőt szerintem jóval érettebb a koránál, de nem tudnék vele hosszú távra tervezni. Van valami fenyegető a kisugárzásában, nem tudom jobban elmagyarázni. Gyakran olyan teátrálisan vagy épp flegmán viselkedik, ami egyáltalán nem illik a helyzethez, és ettől az egész pasi kifürkészhetetlenné válik. Van, akinek pont ez jön be, nekem pont nem, így jártunk. Ettől függetlenül egy randira szívesen elvitetném magam vele, ha már kéznél van. Sajnos akármilyen reménytelen eset, egy tehetséges művésznek nehezen állnék ellen.

Sinbad meg elmehet a Pokolba. Komolyan mondom, ez a fickó túl tökéletes ahhoz, hogy köztünk járjon. Sokkal élesebben vág az esze és gyorsabban forog a nyelve bárkinél, kreatív üzletember, szórakoztató mesélő, bátor harcos és pofátlanul jóképű tenyészbika. Seperc alatt kiismeri az embereket és könnyen alkalmazkodik a legváratlanabb helyzetekhez is. Remek vezéregyéniség, és megvan a kellő önbizalma hozzá, de nem vádolhatod azzal, hogy öntelt volna, mert teljesen jogos a viselkedése. Amikor kijelenti, hogy ő jobban tud valamit valaki másnál, elhiszed, nincs vita. Mert igaza van. Mindig, kétségtelenül igaza van. Sinbad a megtestesült machiavellizmus, annak is a legfejlettebb változata, amiben nincs helye szorongásnak és egyéb feleslegnek. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy minden szempontból tökéletes férfival állunk szemben - és ilyen embereknek nem szabad létezniük! Bevallom: félek tőle. Rettegek tőle. Viszolygok tőle. És mégis rajongok érte. Na, erre varrjál gombot! Mindenesetre úgysem érdekelné, ha sikerülne is kinyiffantanom, mert a túlvilágról is simán elintézi az elintéznivalóit. Hiszen Sinbad-ot nem állíthatja meg egy olyan csekélység, mint a halál. Ugyan már!


... és itt jöttem rá, hogy muszáj lesz két részre osztanom a bejegyzést, ha élvezhető formában akarom közzétenni. Így is többet rizsáztam a tervezettnél. Ki hitte volna, hogy ilyen komolyan megfontolom minden egyes válaszomat egy buta játékban, mintha egy KGB-s kihallgatáson tartanának fogva? A válasz: én. Én tudtam, hogy a végtelenségig el fogok szöszölni minden egyes döntésen. Tényleg jó móka, melegen ajánlom!ÖSSZEGEZVE:

#1 KÖR: Ryo - kill; Dreyfus - marry; Nikaidou - kiss
#2 KÖR: Kiyoharu - kiss; Chrome - kill; Okuda - marry
#3 KÖR: Suppon - marry; Smoker - kill; Byakuya - kiss
#4 KÖR: Blanca - marry; Judar - kiss; Monspeet - kill
#5 KÖR: Hakuryuu - marry; George - kiss; Sinbad - killSok-sok szeretettel várlak holnap a második résszel. Addig is köszönöm a látogatást, és további csodaszép napot kívánok!

Bye.Ma a GRANRODEO egyik dalával szerettem volna zárni a sort.
Kár, hogy a Lantis nem tette elérhetővé a dal teljes klipjét,
de ez is több a semminél... őrület!UPDATE:
Néhány órával a bejegyzés közzététele után felkerült a teljes klip
a GRANRODEO hivatalos youtube csatornájára (IDE).
Csak kérned kell, s megadatik... ❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése